Өндүрүштөн чыгаруу
Өндүрүштөн чыгаруу документи даяр тамактарды же өндүрүлгөн товарларды кириштөө жана аларды өндүрүү үчүн колдонулган ингредиенттерди эсептен чыгаруу үчүн багытталган. Ал Өндүрүш түрүндөгү технологиялык карталар менен бирге гана колдонулат жана ингредиенттер сатуу учурунда эмес, андан мурда чыгымдалганда, сценарийлер үчүн ингредиенттерди жана даяр товарларды эсепке алууну автоматташтырууга мүмкүндүк берет. Бул схема наабайканаларга, ашканаларга, эмерек өндүрүшүнө, ательелерге жана башка чакан өнүрүштөргө ылайыктуу.
Өндүрүштө эсепке алуу
Өндүрүштө бухгалтердик эсепти автоматташтыруу үчүн төмөнкүлөр зарыл:
- Техкарталар модулун кошуу;
- Өндүрүш технологиялык картасын түзүп, аны кошуңуз. Түзүү жана кошуу фактысынын өзү эч нерсе бербейт, ал жөн гана “рецептти” белгилейт, башкача айтканда, бул тамакты же товарды чыгарууда канча ингредиенттерди эсептен чыгаруу керек;
- Өндүрүш учурунда, Документтер - Товарларды эсепке алуу кошумча барагында Өндүрүштөн чыгаруу документин түзүшүңүз керек. Анда "эмне даярдадың" жана "канча даярдадың" деп көрсөтүү керек. "Эмнени даярдадың" - Өндүрүш техкартасынын түрү байланышкан товарга гана тандай аласыз. Бул документ даярдалган тамактардын санын (мисалы, 10 пирошки) эсептен чыгарат жана бул тамакты даярдоодо колдонулган жумуртканын, ундун, сырдын жана көк чөптөрдүн керектүү санын Өндүрүш техкартасына ылайык эсептен чыгарылат (Ингредиенттерди эсептен чыгаруу документтери түзүлөт).
Документ түзүү
Документтер кошумча барагына өтүңүз. Жогорку башкаруу менюсунда "+" баскычын чыкылдатып, керектүү документтин түрүн тандаңыз.
Документтин аталышына Дүкөндү көрсөтүңүз. Оператор жана Комментарий талаалары милдеттүү эмес болуп эсептелет жана бош калтырылышы мүмкүн.
Түзүлгөн документте өндүрүштөн чыга турган товарды сканерди же кол менен издөө жардамы менен тандоо аркылуу табыңыз. Аны таблица бөлүгүнө кошуу үчүн эки жолу чыкылдатыңыз, санын көрсөтүңүз. Документ туура толтурулганын текшериңиз, андан соң аталыштын жогорку сол бурчундагы Өткөрүлдү жүгүртмөсүн активдештириңиз жана документти сактаңыз.
Өндүрүштөн чыгаруу даярдалган тамактардын белгиленген санын (мисалы, 10 пирошки) кириштейт жана бул тамактарды даярдоодо колдонулган жумуртканын, ундун, сырдын, көк чөптүн керектүү санын техкартага ылайык эсептен чыгарат. Ингредиенттерди эсептен чыгаруу документи автоматтык түрдө түзүлөт.
Даяр тамактарды жана товарларды сатуу
Өндүрүштөн чыгарылган товарларды сатуу адаттагыдан айырмаланбайт. Кассир товарды чекке кошот, чек басылгандан кийин сатылган товардын калдыктары эсептен чыгарылат. Мына ушундай жол менен цехте ингредиенттердин реалдуу калдыктары, ошондой эле сатыкка коюлган даяр тамактардын (товарлардын) запастары дайыма көрүнүп турат.
Сиз, реалдуу убакытта цех үчүн ингредиенттерди сатып алуунун зарылдыгын жана соода залындагы даяр тамактын (товардын) калыдыктарын баалай аласыз.